info@www.tearivercoffee.com

Турка

Турка являє собою конічний посудину з звужується догори шийкою, у якого збирається шапка кавовій піни. Ця піна зберігає смак напою, надаючи йому насиченість і аромат.

Першими цінителями підбадьорливого напою були племена африканських кочівників. І каву вони варили на вогнищі в казанках з міді. Потім цей посуд трансформувалася в посудину з довгим, вузьким носиком і однією ручкою під назвою далла. Згодом, коли кава потрапила спочатку на Аравійський півострів, а потім в і Туреччину, далла була вдосконалена і перетворилася в сучасну турку.

З тих пір багато чого змінилося, але до сих пір кращим металом для виготовлення турки вважається мідь, оскільки його теплопровідність дозволяє напою рівномірно нагріватися, що позитивно позначається на його якості. Зсередини мідну турку покривають харчовим оловом.

Приготування кави в турці

Процес приготування кави таким способом прийнято вважати класичним. Адже турка – це найпопулярніший посудина для створення улюбленого напою. Але навіть в цьому нескладному процесі є свої секрети. Прийшла пора їх відкрити.

Отже, кілька хитрощів для приготування смачної кави:

Помол

Щоб зварити смачну каву, зерна краще змолоти безпосередньо перед початком приготування. Помол зерен для приготування в турці повинен бути дуже тонким. Для однієї порції, в середньому, беруть 2 чайні ложки порошку кави на 100 мл води. Якщо ви хочете змолоти каву про запас, зберігати його потрібно в герметичній скляній ємності в сухому і прохолодному місці.

Вода

Кип’ячена вода, так само як з-під крана, для приготування якісного напою не підходить. Ідеальний варіант для кави – тала вода, але підійде і якісна фільтрована.

Час приготування

Якщо варити каву швидко і на великому вогні, напій вийде більш м’яким на смак, але не дуже міцним, а на повільному – смак кави придбає нотку гіркоти, а міцність напою через більш високого вміст кофеїну буде вище. Головне – це вчасно зняти кави з вогню, напій не повинен встигнути закипіти.

Вміст кофеїну

Якщо ж ви хочете знизити вміст кофеїну в напої, покладіть 2-3 зернятка кардамону на чашку, і він помітно зменшить його дію.

Смак

Напій стане більш м’яким на смак, якщо додати у воду трохи солі. А якщо хочете надати кави карамельний відтінок, для цього потрібно підігріти цукор в сухий турці кілька секунд. Якщо в кави додати трошки вершкового масла, напій стане оксамитовим за смаком.

Аромат

Якщо в каву додати прянощі: кардамон, корицю, імбир, перець, мускатний горіх, то аромат кави придбає чудовий східний «букет».

Посуд

Кава прийнято пити з невеликих чашок. І чим вище міцність напою, тим меншого розміру повинні бути чашки. Для досягнення повної гармонії між напоєм і ємністю, чашку необхідно трохи підігріти, сполоснувши окропом.

Поради для тих, хто погано переносить спеку

Дорогі друзі, якщо ви погано переносите спеку, то дозвольте дати вам кілька порад. Переносити спеку – це досить проста наука, цього цілком можна навчитися.

По-перше, не пийте холодну воду. Вона не втамовує спрагу, вилітає через п’ять хвилин разом з потом, забираючи з собою сіль. Пийте чай або несолодкий квас. Про солодку газовану воду все зрозуміло: чим більше п’єш, тим більше хочеться.

Якщо ви виходите з дому в спеку, не робіть різких рухів, ведіть себе з гідністю. Ідіть плавно, рухайтеся по тіньовій стороні вулиці. Завжди.

Айс-ти – це добре. Заварюєте літр неміцного зеленого чаю. Коли він охолоне, кидаєте туди трохи меду, лимона і м’яти. П’ється це з льодом. Не тільки смачно, але і корисно.

Головний фокус: «антишарф» або «японський кондиціонер». На японських гравюрах або в японському кіно часто можна бачити людей в білих хусточках на шиї. Це воно і є. Це геніальна штука, реально. Просто спробуйте. Берете білий чистий хустинку, вимочують у холодній воді, пов’язували на шию. Коли хусточка висихає, намочують знову. Полегшує ефект настає буквально через пару хвилин.

Ну, і головне. Якщо ви кудись ходите в спеку, то після кожного походу, після кожної прогулянки мийте стопи і щиколотки прохолодною водою. Там купа біологічно активних точок, це приємно і корисно.

Якщо є можливість – поділіть сон навпіл. Влаштовуйте собі сієсту в найспекотніший час. Ну і, зрозуміло, ніякого алкоголю на сонці.

Бережіть себе і будьте здорові!

Міцний чай – не завжди найкращий чай!

Золота середина – ось принцип, якого дотримуються на Сході! Цей принцип можна застосувати і до чаю. Найчастіше люди, які тільки починають свій «шлях чаю» намагаються заварити як можна більш міцний чай, думаючи, що чим він буде міцніше, тим приємніше буде! Найсумніше, що вони припускаються помилок при заварюванні чаю, отримуючи не те, чого очікували. Одна з найпоширеніших помилок при заварюванні міцного чаю – це занадто багато заварки, тобто самого сухого чаю, особливо поширена ця помилка при варінні чаю на живому вогні, і найчастіше це роблять з чорним пуер. При цьому чай виходить не таким смачним, а його дія грубим і не дуже приємним.
Друга помилка – це тривалий настоювання чаю, як результат – чай ​​не смачний і не корисний.

Чи може бути шкода від вживання чаю?

Якщо про користь чаю, з метою маркетингових рішень, кажуть дуже багато, то тему шкоди чаю зачіпають менше. У даній статті ми дамо рекомендації, як вживати без перебільшення найкорисніший напій на планеті, щоб не завдати шкоди організму. Загальновідомо, що вино і інші спиртні напої, які містять алкоголь, можуть викликати сп’яніння. Ви можете не знати, але чай так само здатний викликати сп’яніння. Якщо Ви вип’єте занадто багато міцного чаю, то можете відчути, аналогічні за умови вживання алкоголю. Наприклад, може з’явитися шум у вухах або запаморочення. При зловживанні міцними чаями можуть виникнути неприємні відчуття в шлунку, особливо якщо Ви випили багато чаю натщесерце.

Побічні ефекти:

  • Люди, які рідко п’ють чай, набагато більш чутливі до дії чаю, причому як до позитивних, так і до негативних ефектів. Міцний чай може діяти дратівливо на шлунок, особливо якщо питущий його має проблеми з шлунково-кишковим трактом, наприклад: виразки або підвищена кислотність.
  • Люди, які звикли до вживання сильноферментірованих чаїв, таких як червоний чай, улун, або пуер, можуть відчувати ефекти, подібні при прийомі алкоголю, якщо переключаються на чаї з більш низьким ступенем ферментації, або на не ферментовані чаї (зелені, білі чаї) .
  • Вживання чаю натщесерце, включаючи сильно ферментовані чаї, так само може призводити до поганого самопочуття.

Як правило, люди відчувають «чайне сп’яніння» від вживання дуже свіжих чаїв. Свіжий чай, зібраний ранньою весною, як правило, найкращої якості. Такі чаї містять високі рівні кофеїну, активних алкалоїдів та інших ароматичних речовин, ніж старі чаї. Високий вміст речовин може стимулювати центральну нервову систему і викликати відчуття «чайного сп’яніння».

Пікколо

Пікколо – кавово-молочний напій невеликого обсягу. В оригінальному рецепті складається з одного еспресо і 70 мл збитого паром однорідного, глянцевого молока, подається в стаканчику обсягом 100 мл типу віскі-шот. В даний час більш популярна варіація з подвійним ристретто.
Родина напою – Австралія, за легендою вона придумана баристами як спосіб перевірити гармонійність поєднання еспресо з молоком. За пропорціям Пікколо є найближчим родичем еспресо-макіатто.

Post navigation