Поради для тих, хто погано переносить спеку

Дорогі друзі, якщо ви погано переносите спеку, то дозвольте дати вам кілька порад. Переносити спеку – це досить проста наука, цього цілком можна навчитися.

По-перше, не пийте холодну воду. Вона не втамовує спрагу, вилітає через п’ять хвилин разом з потом, забираючи з собою сіль. Пийте чай або несолодкий квас. Про солодку газовану воду все зрозуміло: чим більше п’єш, тим більше хочеться.

Якщо ви виходите з дому в спеку, не робіть різких рухів, ведіть себе з гідністю. Ідіть плавно, рухайтеся по тіньовій стороні вулиці. Завжди.

Айс-ти – це добре. Заварюєте літр неміцного зеленого чаю. Коли він охолоне, кидаєте туди трохи меду, лимона і м’яти. П’ється це з льодом. Не тільки смачно, але і корисно.

Головний фокус: «антишарф» або «японський кондиціонер». На японських гравюрах або в японському кіно часто можна бачити людей в білих хусточках на шиї. Це воно і є. Це геніальна штука, реально. Просто спробуйте. Берете білий чистий хустинку, вимочують у холодній воді, пов’язували на шию. Коли хусточка висихає, намочують знову. Полегшує ефект настає буквально через пару хвилин.

Ну, і головне. Якщо ви кудись ходите в спеку, то після кожного походу, після кожної прогулянки мийте стопи і щиколотки прохолодною водою. Там купа біологічно активних точок, це приємно і корисно.

Якщо є можливість – поділіть сон навпіл. Влаштовуйте собі сієсту в найспекотніший час. Ну і, зрозуміло, ніякого алкоголю на сонці.

Бережіть себе і будьте здорові!