Чай з Саусепом

Що таке саусеп Саусеп – це лікарська рослина іменована Анона колюча. Також має назву – «Сметанне яблуко». Саме дерево саусеп зазвичай досягає висоти 6-9 метрів, має великі, довгі, гладкі і широкі листя. Як ліки застосовується все дерево, починаючи від коренів і кори, і закінчуючи плодами. У чай додаються переважно м’якоть плодів, які, можуть досягати ваги до 7 кілограм.

Про якості чаю з саусепа (корисних і не тільки) Як вам відомо, зелений чай має масу корисних і цілющих властивостей. Це один з найсмачніших природних антидепресантів. Крім цього він непогано тонізує, покращує імунітет, сприятливо позначається на серці. А плоди саусепа, в свою чергу, є теж непоганими антидепресантами, вони добре підтримують організм при захворюванні застудою і не погано борються з різними сторонніми мікроорганізмами. Плоди саусепа лікують печінку і допомагають позбутися від печінкової недостатності. Це всього лише невеликий перелік корисних властивостей зеленого чаю з саусепа.
Як треба заварювати зелений чай з саусепа Перед тим як розповісти рецепт заварки, зробимо невеликий відступ. Крім звичайної заварки у чаю з саусепа, є одна відмінна риса. Від вторинної заварки він стає тільки смачніше, тому є 2 рецепта заварки: первинна і вторинна.
Первинна заварка чаю робиться так: береться 1 чайна ложка чаю на 300 грам води і заварюється як звичайний чорний чай. Після необхідно дати чаю настоятися протягом 2-3 хвилин і чай можна пити.
Для вторинної заварки вам буде потрібно вже заварений чай, з розрахунку що обсяг заварки повинен збільшуватися в 1,5 рази без води. Тобто, якщо раніше ви заварювали 1 чайну ложку, то на поточну заварку вам буде потрібно 200 грам води. Вся суть вторинної запарки зводиться до того, що чай потрібно заварювати в термосі.