Заварювання чаю в склянці

Такий спосіб заварювання чаю є, мабуть, самим простим і демократичним. Таїнство чайної церемонії вимагає певного часу, необхідного набору посуду, окремого приміщення, присутності близьких людей … Але в наш час динамічних пересувань, метушні, метро та високих технологій ми не завжди можемо дозволити собі таку розкіш, але й відмовлятися від улюбленого напою не хочеться.

Так заварюють чай і самі китайці.
На протязі робочого дня, вдома, в офісі – просто кладуть в чашку або склянку потрібну кількість чаю, заливають водою необхідної температури і п’ють, не виймаючи чайний лист з готового напою. Якщо листочки потрапляють в рот-їх можна з’їсти, в них міститься маса корисних речовин.
Отже, заварити чай в склянці або чашці дуже просто:
1. Засипаємо сухий чай у склянку з розрахунку 3-4 грами на 200 мл води.
Зверніть увагу, що 3-4 грами улуна (щільно скрученого чаю) відповідають приблизно чайній ложці, ця ж вага білого чаю – це столова ложка з гіркою, розсипний пуер або червоний (чорний) чай – столова ложка без гірки.
Природно, міцність чаю залежить ще і від Ваших смакових переваг, тому співвідношення сухого чаю і води може варіюватися.
2. Заливаємо водою потрібної температури. Для білих і зелених чаїв – 60-80 градусів, для червоних (чорних), пуерів, улунів – 80-95 градусів. Зрозуміло, що мається на увазі очищена вода.
3. Заварюємо 3-5 хвилин.
4. Насолоджуємося свіжозавареним чаєм. Листочки вже опустилися на дно склянки і не заважають. Чай можна заварити повторно, поки лист не охолов.