Заварювання чаю в чайнику

Заварювання чаю в чайнику – це, мабуть, найбільш поширений в світі спосіб приготування чаю. Чай в спеціальному чайнику можуть заварювати в самих різних ситуаціях. Це може бути класичне чаювання в європейському стилі – вдома, в офісі або елітному ресторані – як правило використовуються чайники для заварювання чаю об’ємом від 300 до 1000 мл.

У чайнику заварюють чай і при проведенні чайних церемоній. У японської чайної церемонії використовуються чайники об’ємом близько 300 мл. У китайській чайній церемонії Гунфу Ча замість гайвани іноді можуть використовувати чайнички невеликого обсягу – 80-150 мл.
Правильне заварювання чаю в чайнику не вимагає яких-небудь особливих навичок. Потрібні лише базові знання про чай, правилах його заварювання і бажання приготувати смачний і ароматний чай. Звертаємо увагу на те, чай слід насипати в попередньо прогрітий заварник. Оптимальний час заварювання для більшості чаїв – 3 хвилини. Після закінчення часу, відведеного для заварювання, слід перелити чай в іншу посудину, відокремивши настій від листя чаю – щоб чай не перенастоювався і не став надмірно міцним. Деякі чаї можна заварити повторно.