Чим відрізняється лате від капучино

Лате і капучино – це абсолютно різні напої, однак багато їх плутають. Справді, на перший погляд вони схожі: в обох випадках кава змішується з молоком. Проте, пропорції кави і молока у капучино і лате є абсолютно різними, і це – не єдина відмінність напоїв.

Лате
Так, капучино є різновидом кави. Лате – це коктейль на основі еспрессо. Якщо говорити про класичний рецепт, то склад капучино – це рівні частки еспресо, молока і молочної піни. У лате на одну частину еспресо і одну частину молочної піни доводиться дві частини молока. Тобто, концентрація кави у лате нижче, ніж у капучино.
Ще однією відмінністю між двома цими напоями є спосіб сервіровки. Так, капучино подається в порівняно невеликих чашках, ємність яких не перевищує 180 мл. Форма чашки повинна бути такою, щоб до верху вона розширювалася – в цьому випадку шар піни має оптимальну товщину. Лате, як і багато інших кавові коктейлі, наливають в високий келих зі скла. Місткість келиху – 240-360 мл.

Капучино
Ще одна відмінність між капучино і лате – це пінка. Загальною вимогою є однорідність: молочна пінка не повинна містити бульбашки повітря. При цьому у капучино пінка є більш щільною і густий, тоді як лате має досить легку піну.
Нарешті, головними відмінностями між капучино і лате є смак і аромат напоїв. Капучино є більш міцним, смак і аромат еспресо сильно виражений і лише трохи згладжений молоком і молочною піною. Лате – більш м’який напій. Він не такий міцний, а кавовий аромат і смак відчувається набагато слабкіше.