Пуер мандарин 普洱茶的普通話

Пуер в мандарині – чорні листя шу пуеру, поміщені в сонячну мандаринову оболонку. Це красиво виглядає, а напій з нього так само гарний на смак. Робиться такий чай під час збору мандаринового врожаю, і процес цей досить трудомісткий. Спочатку трохи підсушують самі мандарини, спершу примусово, потім природним шляхом. З підсушених мандаринів зрізається верхівка, віддаляється м’якоть, а в утворену ємність засипається чорний (шу) ферментований, але не просушений пуер. Годиться не всякий, ретельно вибивається такий, чий смак і аромат найкращим чином будуть поєднуватися з яскравим мандариновий. Самі мандарини теж беруться не якісь попало, а цілком певні, вирощені в провінції Сіньхой. Вважається, що саме їх кисло-солодкий смак найкраще поєднується з Пуерні і довше зберігає свій аромат. Остаточна просушування пуеру відбувається вже в новій оболонці. При цьому чайне листя насичуються мандариновий запахом. І в результаті ми отримуємо незвичайний, ошатний, ароматний і смачний пуер в мандарині.

ПРОЦЕС заварювання Такий же, як і будь-якого іншого шу пуеру. Можна для заварки взяти тільки запечатаний в мандарині вміст або додати ще й шматочок мандариновою шкурки. Береться вода температурою близько 95 градусів, природно, чиста. Перші один раз просто промиваємо заварку, наступна – це вже майбутній чай. Настоюється близько половини хвилини. Дуже невдячна справа розповідати, скільки часу настоюватися чаю, тому півхвилини – це дуже приблизно, для тих, хто пробує пуер вперше. Час заварки дуже сильно залежатиме від вашого смаку, кількості і якості самої заварки. Друга заварка вже розпареного листя відбуватиметься швидше, при наступних міцність напою буде слабшати. Так що все тут дуже суб’єктивно. Але це тільки здається складним. Як тільки почнете заварювати, моментально зрозумієте, скільки часу потрібно і скільки заварок вийде. Обов’язковою тут буде вимога до якості і температурі води, решта дуже сильно варіюється для різних людей і різних видів пуеру. Ще одна цікава особливість цього пуеру в мандарині. Ніяких ароматизаторів, на відміну від інших ароматизованих сортів. Тільки сам фрукт.
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ А як без них? Як і всякий чай, тим більше такий, цей теж має цілий список, втім, не так уже й сильно відрізняється від інших чайних списків.
Сильний антиоксидант Нормалізує артеріальний тиск Покращує обмін речовин Виводить шлаки Нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту Полегшує стан після хорошої гулянки 🙂